Derslerdeki başarısızlık ‘istismarı’ haber veriyor olabilir

Çocukların İstismara Maruz Kalma Tehlikesi: Öğretmenlerin Rolü Önemli

Günümüzde çocuklar, dijital ve sosyal ortamlarda istismara maruz kalma riski taşıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Risk Altındaki Çocukların Tespiti ve Korunması’ konulu etkinlikte, Türkiye’deki uygulamalar ele alındı ve öğretmenlerin risk altındaki çocukları tespit etmedeki rolü vurgulandı. Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Türkiye’de yapılan araştırmalarda öğretmenlerin istismar konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Öğretmenlerin Eğitimi Yetersiz
Afyonkarahisar’daki 51 ilkokulda 400 öğretmenle yapılan bir araştırmada, öğretmenlerin çocuk istismarı ve ihmali konusunda eğitim almadığı ortaya çıktı. Öğretmenlerin çoğunluğunun çocuk koruma kanunu hakkında bilgi sahibi olmadığı belirlendi. Araştırmalar, istismar ve ihmallerin çocukların yaşam ve sağlığını ciddi şekilde etkilediğini ortaya koyuyor. Fiziksel istismarın belirtilerini bilmek, öğretmenler için önem taşıyor.

Akademik Başarısızlık İhmali Düşündürmeli
Akademik başarısızlık, çocuk istismarını düşündürmesi gereken önemli bir belirtidir. Öğretmenlerin çocukları izleyip tespit etmeleri ve gerekli kurumlara bildirmeleri gerekir. Cinsel istismar ise tespit edilmesi en zor olanıdır. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, cinsel suç mağduru olan çocukların oranı her yıl artmaktadır.

Küresel Standartlara Ulaşmak Zorlaşıyor
Almanya Leipzig Üniversitesi’nden Prof. Dr. Stephanie Schiedermair, çocuk refahının tehlikede olduğu durumların belirtilerine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocukların yararının korunmasını temel almasına rağmen, bu kavramın yorumlanması ülkeler arasında farklılık göstermektedir. Devletlerin istismara uğrayan çocukları koruması ve önlem alması gerekmektedir.

Related Posts

ALES-2 ne zaman, saat kaçta? Sınav giriş belgeleri yayınlandı! İşte ALES sınav yerleri sorgulama ekranı: ÖSYM AİS

ALES 2025 sınav tarihine sayılı günler kala  yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde “ALES-2 ne zaman?” ve “ALES-2 sınav yerleri ve giriş belgeleri açıklandı mı?” sorularının cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere sınav tarihi ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimiyle birlikte belli oldu. Sınav yerleri ise sınav giriş belgeleri üzerinden sorgulanıyor. Peki, ALES sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? ALES sınav yerleri belli oldu mu? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

YKS’de yandaş skandalı

Kuralların çok katı uygulandığı sınava girişte, Eğitim Bir Sen Ayvalık İlçe Başkanı’nın oğluna
torpil yapıldı, kimliksiz olduğu halde sınava katıldı. Suç duyurusu üzerine soruşturma açıldı.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık kimdir, kaç yaşında, nereli? Muzaffer Bıyık’ın sağlık durumu nasıl, yaşıyor mu? İşte hayatı, biyografisi ve son durumu!

Muzaffer Bıyık’ın sağlık durumu, son dakika haberinin ardından gündeme geldi. Alınan bilgiye göre Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, intihar eden zabıta personelinin tabancasından çıkan kurşunun isabet etmesi sonucu yaralandı. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bıyık’ın, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Bu gelişme sonrası Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık kimdir, yaşıyor mu? soruları gündemde yer aldı. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana Ekonomik İşler Başkanlığı, İlçe Teşkilat Başkanlığı ve çeşitli görevler üstlenen Bıyık, 31 mart 2019 yerel seçimlerinden itibaren, Darıca Belediye Başkanlığı yapıyor. Peki, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? İşte, Muzaffer Bıyık’ın biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.

YKS EŞİT AĞIRLIK BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI | 2025 YKS Eşit Ağırlık (EA) 2 yıllık ve 4 yıllık meslekler nelerdir? İşte üniversite ön lisans ve lisans eşit ağırlık kontenjan, başarı sırası ve taban puanları!

Üniversite eşit ağırlık bölümleri ve taban puanları 2025 YKS sınavının ardından adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından TYT, AYT, YDT sınavları 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde tamamlandı. Milyonlarca aday YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından aldıkları TYT, AYT ve YDT sınav puanlarına göre tercih sürecine başlayacak. ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden alınacak olan YKS tercih başvurusu için 2025–YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları yayımlanacak. Kılavuzda yer alan 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümler taban puanlarını, kontenjanları ve sıralamaları, tercih döneminde adaylara ışık tutacak. Bu nedenle, şimdiden YKS sınav puanı hesaplamasına başlayan adaylar YKS Eşit Ağırlık (EA) bölümleri ve kontenjanlarına yoğunlaştı. 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programlarının taban puanlarını ve başarı sıralamaları, YKS tercih kılavuzunda belli olacak. Peki, 2025 YKS Eşit Ağırlık (EA) 2 yıllık ve 4 yı

Dünyada bu hafta bir dizi etkinlik sanatseverlerle buluşacak

Dünyada bu hafta bir dizi etkinlik sanatseverlerle buluşacak

YKS’DE AYT VE YDT GÜNÜ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumu bugün düzenleniyor. İkinci oturum olan ve 1 milyon 721 bin 60 adayın başvurduğu Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15’te, 215 bin 448 adayın başvurduğu üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45’te başlayacak. AYT’de saat 10.00’dan, YDT ise 15.30’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. AYT’ye girenlerin toplam 160 soru için 180 dakikaları, YDT’ye girenlerin ise 80 soru için 120 dakikaları olacak. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde izliyor. YKS’ye ait tüm gelişmeler gün boyu sitemizde olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir