Kırıkkale’de Yerli ve Milli Üretim: Döner Tablalı Ekmek Fırını Tanıtıldı
Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü’nde hükümlüler tarafından yazılımı dahil yerli ve milli imkanlarla üretilen “döner tablalı ekmek fırını”, Kırıkkale’de düzenlenen fuarla tanıtıldı. Bu fırın, 950 parçadan oluşuyor ve günde 4 bin ekmek üretme kapasitesine sahip, aynı zamanda yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor.
Mesleki Eğitim ve Üretim Faaliyetleri Devam Ediyor
Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu, hükümlülerin ve mahkumların topluma kazandırılması amacıyla mesleki eğitim ve üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye genelinde faaliyet gösteren iş yurtlarında, kamu kurumlarının ihtiyaçları karşılanırken düzenlenen fuarlarla da vatandaşlarla buluşturuluyor.
Kırıkkale’de gerçekleşen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, geniş ürün çeşitliliğiyle dikkat çekti. Fuarda yer alan Kocaeli Açık İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü tarafından geliştirilen “döner tablalı ekmek fırını”, paslanmaz çelikten üretilmiş olup saatte 400, günlük ise 4 bin ekmek üretebiliyor.
Uzmanlık Alanlara Göre İstihdam Sağlanıyor
Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Başkanı Hüsnü Gezginci, kurumun hükümlüleri meslek sahibi yaparak topluma kazandırma vizyonunu vurgulayarak, “Özellikle uzmanlık alanına sahip hükümlülerimizi o alanda istihdam ediyor, diğerleri için ise meslek eğitimleri düzenliyoruz. Bu sayede tahliye sonrasında kendi işlerini kurabilecek düzeye geliyorlar.” açıklamasında bulundu.
Ürünler Kamu Kurumlarına ve Vatandaşlara Ulaştırılıyor
Gezginci, iş yurtlarında üretilen ürünlerin Türkiye genelindeki kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşıladığını ve ayrıca fuarlar ve satış mağazaları aracılığıyla vatandaşlara ulaştırıldığını belirtti. “Ürünlerimiz, kamunun yanı sıra doğrudan halkımıza da sunuluyor. Bu sayede iş yurtlarımızın üretim kapasitesi artarak istihdamı destekliyor.” şeklinde konuştu.
Yerli ve Milli Üretim: Döner Tablalı Ekmek Fırını
İşyurtları Kurumu Tetkik Hakimi Neslihan Gedikbaş, “Yerli imkanlarla üretilen döner tablalı ekmek fırını Türkiye’de bir ilk. 950 parçadan oluşan fırın, 2025 yılı itibarıyla satışa sunuldu. Fırın, saatte 400, günde 4 bin ekmek üretebiliyor ve akıllı sistemle çalışarak yüzde 30 enerji tasarrufu sağlıyor.” açıklamasında bulundu.