İran savaş gemisi battı

İran Donanması’na ait ‘Sehend’ adlı yerli savaş gemisi, ülkenin güneyindeki Bender Abbas limanında onarım esnasında su alarak yan yattı. Geminin olaydan günler sonra tamamen battığı açıklandı. İran Yüksek Ulusal Konseyi ile bağlantılı Nournews haber ajansı, 8 Temmuz Pazartesi günü yapılan çalışmalar sonucunda yeniden dengesinin sağlanabildiği ifade edilen geminin tamamen battığını aktardı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, haberde, “Pazartesi günü çok büyük güçlükle yeniden dengesi sağlanan Sehend savaş gemisi, kendisini tutan halatın kopmasının ardından batmıştır” ifadelerine yer verildi. 7 Temmuz Pazar günü İran devlet televizyonuna yansıyan haberde, Bender Abbas Denizcilik Birinci Bölge Halkla İlişkiler Ofisi’nin konuyla ilgili açıklamasına yer verilmiş, haberde, Sehend fırkateyninin onarımı esnasında su aldığı ve yan yattığı bilgisi paylaşılmıştı. Fars Haber Ajansı da 94 metrelik fırkateynde yaşanan kazada birkaç kişinin yaralandığını ve hastanelere nakledildiğini duyurmuştu.

2018’DE SUYA İNDİRİLMİŞTİ

Yerel basına yansıyan haberlere göre, 2018’de suya indirilen Sehend, helikopterler için bir kalkış-iniş alanına, patlatma fişeği (torpido) fırlatıcılarına, uçaksavar ve gemisavar silahlara, karadan karaya ve karadan havaya füzelere ve elektronik harp kapasitesine sahipti.

Son olarak 2021 yılında İran Donanması’na ait Kharg isimli gemi, Umman Körfezi’ndeki bir eğitim misyonu sırasında alev alarak batmış, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir